Mac and Cheese

keedetud makarone (pasta tüüp:Chiffari lisci) 800 g
toiduõli 1 sl
Alma Eesti võid 85 g
jahu 2 sl
Alma täispiima vaba rasvasisaldusega 3,8-4,2% 1l 750 ml
Alma vahukoort 250 ml
Valio Atleet Cheddar juustu 350 g
Valio Viola sulatatud juustu murulaugu ja koduaiaürtidega 185 g
saiapuru 150 g
Alma Eesti võid 60 g
Gran Regale riivjuustu 50 g
soola,pipart, hakitud rohelist tilli maitsestamiseks

Valmistamine

Kuumuta ahi 180 kraadini. Võta suurem ahjuvorm ja määri see õliga (võid kasutada ka väikeseid portsjonahjuvorme). Tõsta vorm kõrvale. Keeda pasta ja jäta see pisut kõvemaks kui al dente, kuna pasta küpseb ahjus juustukastmes edasi. Nirista valmis keedetud pastale õli, sega läbi ja tõsta pasta kõrvale.

Riivi Valio Atleet Cheddar juust. Sulata 85 g võid pannil ja lisa jahu. Sega kogu aeg ja kuumuta jahu ning võid ca 1 minut.

Lisa külm piim ja vahukoor või -jahu segule, samal kogu aeg vispliga segades, et kastmesse ei tekiks tükke. Kuumuta, kuni kastme pinnale tekivad mullid. Kuumuta kastet peale mullide teket veel u 5 minutit. Maitsesta kaste soola ja pipraga.

Lisa pool Valio Atleet Cheddar juustust ja Valio Viola sulatatud juust ning kuumuta kastet seni, kuni see on ühtlane ning kreemine, samal ajal kastet kogu aeg segades. Lisa kastmele makaronid ja sega kuni need on kõik on korralikult kastmega kaetud.

Vala pool kastmega segatud makaronidest ettevalmistatud vormi ning kata ülejäänud Valio Atleet Cheddar juustuga. Lisa juustu peale teine pool kastmega segatud makaronidest. Sega väikeses kausis saiapuru (kuivata seemnetega röstssai ahjus ja purusta köögikombainiga peeneks puruks), riivitud Gran Regale juust, 60 g sulatatud võid ja hakitud till. Kata sellega makaronivorm ja küpseta ahjus 30 minutit.

Serveeri kohe.

 

Retsepti autor:

Triinu Võsu

My Mum is the best Cook ever

triinuvosu.blogspot.com