Koorene paprikapasta
Alma 20% toidukoort | 150 g |
Valio Viola sulatatud juustu paprikaga | 100 g |
küüslauguküünt | 2 tk |
paprika-tomatikastet | 100 g |
spagette | 250 g |
Röstitud paprika-tomatikaste
punast paprikat | 5 tk |
tomatit | 4 tk |
küüslauguküüs | 1 tk |
meresoola | |
suhkrut |
Serveerimiseks
Valio Forte Speciale kõva itaaliapärast juustu | |
värsket basiilikut |
Valmistamine
Röstitud paprika-tomatikastme jaoks kuumuta ahi 230 kraadini. Aseta ahjuplaadile pooleks lõigatud tomatid ja terves suuruses paprikad ning piserda need oliiviõli ja soolaga kokku. Küpseta umbes 20 minutit. Seejärel eemalda paprikatelt nahk, seemned ja vars ning pane koos tomatite ja küüslauguga blenderisse. Püreesta ühtlaseks massiks ja maitsesta soola, suhkru ja vähese balsamiäädikaga.
Jahuta kaste ja pane purki.
Koorekastme jaoks sega omavahel paprika sulajuust, toidukoor, hakitud küüslauk ja paprika-tomatikaste. Vala kaste suurele pannile ja kuumuta keemiseni või kuni saavutad kreemja konsistentsi. Sega kastme hulka al dente küpsusastmega spagetid ja serveeri kohe.
Serveeri koorest pastat Valio Forte Speciale kõva itaaliapärase juustu ja värske basiilikuga.
Kristian Neemela, Valio toidublogija
http://kristiankokkab.blogspot.fi/