Kanarind, võis praetud ahjukartulite, murulaugu-juustukastme ja värske salatiga

4 portsjonit

Pearoog

kanarinda 2
väikeseid kartuleid 800 g
Alma Eesti võid 75 g
meresoola
oliiviõli
musta pipart

Juustukaste

Alma 35% vahukoort 200 ml
Valio Viola sulatatud juust murulaugu ja koduaiaürtidega 1 pakk
meresoola
sidrunikoort

Värske salat

rukolat 100 g
redist 25 g
Feta juustu
oliiviõli
sidrunimahl 1

Valmistamine

Kõigepealt valmista kartulid. Selleks pane kartulid soolaga maitsestatud vette keema. Samal ajal puhasta kanarind kontidest ja prae pannil kuldseks. Maitsesta kana soola ja pipraga ning pane ahju 180 kraadi juurde järelküpsema umbes 13 minutiks.

 

Samal ajal kui kana küpseb, valmista juustukaste ja salat. Juustukastme jaoks kaalu potti koor ja sulatatud juust. Riivi juurde 1 sidrunikoor ja aja keema. Maitsesta saadud kaste meresoolaga.

 

Värske salati jaoks pese rukola ja nõruta kuivaks. Viiluta redis ja tükelda feta juust. Sega salatikomponendid kokku ja maitsesta oliiviõli ja sidrunimahlaga.

 

Kui kartulid on pehmeks keenud, siis kurna vesi ja lõika kartulid pooleks. Prae kartuleid samal pannil, kus kana pruunistasid. Lisa pannile ka võid, et saaksid ekstra krõbedad ja kuldsed kartulid. Maitsesta kartuleid meresoolaga.

 

Kana on valmis siis, kui sisetemperatuur on kõige paksemast kohast vähemalt 65 kraadi.

 

Head isu!