Juustune pirukas sibula ja paprikaga
10 portsjonit
Alma Eesti võid | 100 g |
Nisujahu | 2,5 dl |
Oreganot | 1 spl |
Külma vett | 2 spl |
Täidis
Sibulat | 450 g (5 tk) |
Kollast paprikat | 175 g (1 tk) |
Punast paprikat | 175 g (1 tk) |
Alma Eesti võid | 2-3 spl |
Basiilikut | 1 tl |
Mett | 1 tl |
Soola | 1 tl |
Värskelt jahvatatud musta pipart | 1/2 tl |
Valio Viola sulatatud juustu | 400 g |
Muna | 2 tk |
Valmistamine
Sega toasoe või jahu ja oreganoga. Lisa külm vesi ja sõtku kõik ühtlaseks massiks. Suru taigen 26-28 cm läbimõõduga küpsetusvormi nii, et servad jääksid natuke kõrgemad. Viiluta sibul ja paprikad peenikesteks ribadeks ja seejärel prae need võis pehmeks. Võta pann tulelt ja lisa basiilik, sool, mesi, pipar ja seejärel Valio Viola sulatatud juust ja munad. Sega läbi.
Laota täidis ühtlaselt taignale ja küpseta 200 kraadi juures umbes 40 minutit, kuni pind on kenasti pruunistunud.