Vegan vanilli tiramisu

Vegan vanilli tiramisu

Vegan vanilli tiramisu

Vegan vanilli tiramisu

Üha populaarseks saanud tiramisu on väga lihtne ja maitsev magustoit ka ilma piimata. Selle vegan tiramisu saladus on täidlane vaniljevaht, mis on maitsestatud piparmündi ja kohvisiirupiga ning maitsva pistaatsiakaramelliga.

8 portsjonit
2 h
00 ratings

Koostisosad8 portsjonit

kohvisiirup

2 dl
kohvi
2 dl
suhkrut
1 tl
vanillisuhkrut

pistaatsiakaramell

1 dl
pruuni suhkrut
1 dl
kookoskreemi
1 dl
pistaatsiapähkleid

täidis

2 ½ dl
200 g
1 dl
tuhksuhkrut
½ dl
kohvisiirupit
2 spl
tükeldatud piparmünti

kaunistuseks

400 g
vegan küpsiseid
2 spl
kakaopulbrit

Valmistamine

  1. Lisa kastrulisse kohvisiirupi koostisosad ja keeda tasasel tulel, kuni alles on jäänud umbes pool vedelikust. Siirup hakkab mullitama, kui see on valmis ja nõrgub aeglaselt lusikast välja. Jahutage siirup toatemperatuurini.
  2. Valmista pistaatsiakaramell keetes väikeses kastrulis pruun suhkur ja kookoskreem. Lase segul tasasel tulel 10-15 minutit keeda ja jahuta karamell toatemperatuurile. Lisa purustatud pistaatsiapähklid.
  3. Täidise jaoks vahusta toidukreem ja lisa vahule ülejäänud täidise koostisained.
  4. Kandke vaht vaikselt anuma põhjale. Lisa peale purustatud küpsiste puru. Lisa järgmisena pistaatsiakaramell. Lisa veel kiht vahtu ja küpsisepuru. Lisa selle peale ülejäänud kohvisiirup. Lisa ülejäänud täidis koogi peale väikesteks kuhjadeks. Lõpuks sõelu kakaopulber tiramisu pinnale.
  5. Enne serveerimist hoia tiramisut vähemalt tund aega külmkapis.

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.