Vegan mustikapirukas

Vegan mustikapirukas

Vegan mustikapirukas

Vegan mustikapirukas

Eesti metsade kuld - mustikas - annab pirukale mõnusa mahlasuse ja värskuse.

10 portsjonit
2 h
00 ratings

Koostisosad10 portsjonit

põhi

1 dl
õli
1 dl
suhkrut
2 ½ dl
nisujahu
½ tl
küpsetuspulbrit
1 tl
riivitud sidrunikoort
2 spl
sidrunimahla

täidis

400 g
200 g
200 g
värskeid mustikaid
2 tl
kartulijahu

rukkipuru

½ dl
õli
2 dl
rukkihelbeid
1 dl
kamajahu
1 ½ dl
fariinsuhkrut

Valmistamine

  1. Näpi kookosõli, suhkur, nisujahu, küpsetuspulber ja sidrunikoor kausis käsitsi jämedateraliseks puruks.
  2. Lisa hulka sidrunimahl ja vormi tainas ühtlaseks.
  3. Vajuta tainas pirukavormi (Ø 25 cm) põhjale ja servadele.
  4. Tõsta lusikaga Oddlygood kaeradesserdid põhjale. Sega mustikad ja kartulijahu, määri segu pirukale.
  5. Sega kausis õli, rukkihelbed, kama ja fariinsuhkur. Puista pinnale.
  6. Küpseta ahju alumisel siinil 200 kraadi juures u 45 minutit, kuni pinna purusegu on krõbe ja pruun. Piruka täidis on ahjus võdisev, kuid tahkub jahtudes. Lase korralikult jahtuda.

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.