Vegan kuningannakook

Vegan kuningannakook

Vegan kuningannakook

Vegan kuningannakook

Imemaitsev tarretatud vegankook valmib tänu Valio Oddlygood®-küpsetustoodetele kiiresti. Mustikad ja vaarikad moodustavad selle koheva koogi klassikalise maitsekoosluse.

8 portsjonit
5 h
00 ratings

Koostisosad8 portsjonit

põhi

100 g
kaeraküpsiseid
3 spl
kookosõli
sidrunikoort

täidis

1 dl
1 tl
agar-agari pulbrit
1 ¼ dl
400 g
2 spl
sidrunimahla
1 spl
vaniljesuhkrut

kaunistamiseks

mustikaid, küpsisepuru, lilleõisi

Valmistamine

  1. Kinnita küpsetuspaber ø 18–20 cm lahtikäiva vormi servarõnga ja põhja vahele. Jäta servakile või küpsetuspaberi riba rõnga siseküljele.
  2. Purusta küpsised, sega hulka sulatatud kookosõli ja ühe pestud sidruni riivitud koor. Kalla segu vormi põhja.
  3. Mõõda kaerajook ja agar-agari pulber keedupotti. Keeda keskmisel kuumusel 10 minutit. Vahusta toidukreem.
  4. Tõsta kaeradessert kaussi, sega hulka sidrunimahl, vaniljesuhkur ning kaerajoogi ja agar-agari segu.
  5. Tõsta vaht täidise hulka. Kalla täidis vormi.
  6. Kata ja lase tarretuda külmikus vähemalt 4 tundi.
  7. Võta kook vormist, tõsta serveerimisalusele ja kaunista pealispind.

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.