Vegan ahjuõuna-vaniljemaius

Vegan ahjuõuna-vaniljemaius

Vegan ahjuõuna-vaniljemaius

Vegan ahjuõuna-vaniljemaius

See lihtne piimavaba magustoit valmib kiiresti ja maitseb kõikidele. Ahjuõunad lisavad vaniljemaitselisele roale mõnusa meki. Valmista õunad ise või kasuta maiuse valmistamiseks õunakompotti. Lihtne ja maitsev.

4 portsjonit
1 h
00 ratings

Koostisosad4 portsjonit

ahjuõunad

4 tk
keskmise suurusega õuna
1 dl
tumedat suhkrut
½ tl
kardemoni

täidis

2 ½ dl
1 spl
tuhksuhkrut
200 g

kaunistuseks

3 spl
röstitud metspähkleid
2 dl
pohlasid
2 spl
tuhksuhkrut

Valmistamine

  1. Pese õunad, koori ja eemalda seemned. Lõika sektoriteks ja pane ahjuvormi. Sega hulka suhkur ja kardemon. Küpseta 200-kraadises ahjus 20–30 minutit, kuni õunad on pehmed. Sega õunasektoreid paar korda küpsetamise ajal.
  2. Sega pehmed õunad näiteks kahvli abil pehmeks ja ühtlaseks seguks. Jahuta.
  3. Vahusta taimne toidukreem ja maitsesta tuhksuhkruga. Sega hulka Oddlygood vanilli kaeradessert.
  4. Purusta metspähklid ja sega pohlade hulka tuhksuhkur.
  5. Tõsta magustoit kihti pokaalidesse või magustoidukausikestesse: ahjuõunasegu, vaniljevaht, purustatud metspähklid ja pohlad ja siis korda kihte Kaunista pind pohlade ja pähklipuruga.

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.