Ravioolisalat Vahemere moodi

6 portsjonit

Värskeid ravioole 600 g
Päikesekuivatatud tomateid õlis 150 g
Veiniäädikat 9 g
Rohelise salati segu (jääsalat, rukkola, lambasalt) 240 g
Musti oliive 60 g
Kirsstomateid 200 g
Viinamarju 150 g
Valio Forte juustu 60 g
Röstitud päevalilleseemneid
Basiiliku leht

Valmistamine

Keeda ravioolid soolases vees valmis ja jahuta. Lõika päikesekuivatatud tomatid pikuti pooleks ja nõruta neilt suurem õli, kuid mitte päris kuivaks. Tomatitelt tulev õli sobib hästi salatikastmeks. Poolita ka kirsstomatid ja viinamarjad ning eemalda viimastelt seemned. Sega omavahel kokku ravioolid, tomatid, viinamarjad, salatilehed ja oliivid. Piserda peale ka veiniäädikat ning sega salat veelkord läbi. Vajadusel lisa pisut soola.

 

Valmis salatile puista Forte juustust lõigatud laastud, röstitud päevalilleseemned ja basiilikulehed.