Pühadehõnguline piparkoogikook

12 portsjonit

Põhi

Alma Eesti või 150g
suhkrut 150g
vanilliekstrakti 1tl
muna 2tk
nisujahu 100g
täisteranisujahu 100g
kakaopulbrit 70g
küpsetuspulbrit 2tl
Alma piima 300ml
näpuotsatäis soola

Täidis

Alma vahukoort 2,5dl
Alma piparkoogimaitseline kohupiimakreem 380g
pruuni suhkrut 2sl
Alma piima 4sl
želatiini 4 lehte

Besee-võikreem

Alma Eesti võid 300g
munavalget 3tk
suhkrut 150g
vanilliekstrakti 2tl

Kaunistamiseks

suhkrut
rosnariini oksakesi

Valmistamine

Põhi:

Mikserda omavahel sulatatud või, suhkur ja vanilliekstrakt ning lisa mikserdades ühekaupa munad.

Sega omavahel jahud, kakao, küpsetuspulber ja sool. Lisa kuivainesegu vaheldumisi piimaga munasegule ja sega ühtlaseks taignaks.

Küpseta 20 cm läbimõõduga vormis 3 põhja, 180 kraadi juures 20- 25 minuti ja lase põhjadel jahtuda.

Täidis:

Täidise jaoks vahusta vahukoor suhkruga ja sega juurde kohupiim. Paisuta želatiinilehed külmas vees, pigista kuivaks ja lahusta kuumas piimas ning sega kohupiimasegu hulka.

Aseta üks põhi lahtikäiva vormi põhja, kata poolega täidisest, aseta peale teine põhi ja ülejäänud täidis ning kata kolmanda põhjaga ja aseta kook külmikusse paariks tunniks kuni üleöö tarretuma.

Besee-võikreem:

Katte jaoks mikserda vesivannil munavalged ja suhkur, kuni segu on kuum ja suhkur on sulanud. Tõsta munasegu tulelt ja vahusta, tekivad tipud. Seejärel lisa vahustades osade kaupa pehme või ja mikserda ühtlaseks kreemiks.

Võta kook vormist välja ja kata pealt ning külgedelt kreemiga, puista üle suhkruga ning sea kaunistuseks rosmariinioksad kuusepuuks, lase enne serveerimist veidi jahedas seista.
 

Jaanika ja Signe, Valio toidublogijad
http://maitsevseiklus.blogspot.fi