Pühadehõnguline piparkoogikook
12 portsjonit
Alma Eesti või | 150g |
suhkrut | 150g |
vanilliekstrakti | 1tl |
muna | 2tk |
nisujahu | 100g |
täisteranisujahu | 100g |
kakaopulbrit | 70g |
küpsetuspulbrit | 2tl |
Alma piima | 300ml |
näpuotsatäis soola |
Täidis
Alma vahukoort | 2,5dl |
Alma piparkoogimaitseline kohupiimakreem | 380g |
pruuni suhkrut | 2sl |
Alma piima | 4sl |
želatiini | 4 lehte |
Besee-võikreem
Alma Eesti võid | 300g |
munavalget | 3tk |
suhkrut | 150g |
vanilliekstrakti | 2tl |
Kaunistamiseks
suhkrut | |
rosnariini oksakesi |
Valmistamine
Põhi:
Mikserda omavahel sulatatud või, suhkur ja vanilliekstrakt ning lisa mikserdades ühekaupa munad.
Sega omavahel jahud, kakao, küpsetuspulber ja sool. Lisa kuivainesegu vaheldumisi piimaga munasegule ja sega ühtlaseks taignaks.
Küpseta 20 cm läbimõõduga vormis 3 põhja, 180 kraadi juures 20- 25 minuti ja lase põhjadel jahtuda.
Täidis:
Täidise jaoks vahusta vahukoor suhkruga ja sega juurde kohupiim. Paisuta želatiinilehed külmas vees, pigista kuivaks ja lahusta kuumas piimas ning sega kohupiimasegu hulka.
Aseta üks põhi lahtikäiva vormi põhja, kata poolega täidisest, aseta peale teine põhi ja ülejäänud täidis ning kata kolmanda põhjaga ja aseta kook külmikusse paariks tunniks kuni üleöö tarretuma.
Besee-võikreem:
Katte jaoks mikserda vesivannil munavalged ja suhkur, kuni segu on kuum ja suhkur on sulanud. Tõsta munasegu tulelt ja vahusta, tekivad tipud. Seejärel lisa vahustades osade kaupa pehme või ja mikserda ühtlaseks kreemiks.
Võta kook vormist välja ja kata pealt ning külgedelt kreemiga, puista üle suhkruga ning sea kaunistuseks rosmariinioksad kuusepuuks, lase enne serveerimist veidi jahedas seista.
Jaanika ja Signe, Valio toidublogijad
http://maitsevseiklus.blogspot.fi