Õhuline jogurti-hapukoore kook

14 portsjonit

Põhi

Digestive küpsiseid 200 g
Alma Eesti võid 100 g

Täidis

Alma maitsestamata jogurtit 300 g
Alma 20%-list hapukoort 300 g
Suhkrut 75 g
Kõrvitsapüreed 150 g
Želatiini 30 g

Valmistamine

Saabuva vabariigi aastapäeva puhul on igati paslik pakkuda pidulistele puhtaid Eestimaa piimatooteid sisaldavat kooki, mis lisaks maitseb imeliselt!
 


Põhja jaoks purusta küpsised, sulata või ja sega kokku. Suru saadud segu 26 cm läbimõõduga ümarasse vormi. Tõsta põhi täidise tegemise ajaks külmkappi tahenema.

Täidise jaoks vahusta hapukoor suhkruga. Vahusta ca 15 minutit, kuni hapukoor muutub õhuliseks. Seejärel lisa maitsestamata jogurt ja kõrvitsapüree ning vahusta veelkord läbi. Sulata želatiin ning nirista täidise hulka, samal ajal täidist pidevalt segades. Vala saadud segu koogi põhjale ning tõsta vähemalt 4-ks tunniks külmakappi.

Kook on mahedamaitseline, kui soovid magusamat kooki, suurenda suhkru kogust. Soovi korral võid kõrvitsapüree asendada mõne marjapüreega. 

 

 

Palju õnne, Eestimaa!

Jaanika ja Signe, Valio toidublogijad
http://maitsevseiklus.blogspot.fi