Lihavõtete pasha

Alma Eesti või 82% 200g 100 g
suhkrut 1 dl
Alma maitsestamata kohupiimakreem 3,0% 300g 600 g
sidrunimahla 1-2 sl
muna 1
Alma vahukoor 35% 200ml 2 dl
hakitud pistaatsiapähkleid 50 g
mandlilaaste 50 g
kuivatatud jõhvikaid 50 g
marmelaadi 1 pakk
füüsaleid, hakitud pistaatsiapähkleid kaunistamiseks

Valmistamine

Vahusta pehme või suhkruga kreemjaks. Lisa toasoe kohupiim ja muna. Sega õrnalt juurde vahustatud rõõsk koor. Seejärel lisa meelepärased lisandid. Mina kasutasin mandlilaaste, kuivatatud jõhvikaid, pistaatsiapähkleid ja marmelaadi, kuid võid vabalt lisandeid oma maitse järgi kohandada. Tõsta segu marliga vooderdatud sõelale nõrguma. Hoia vähemalt üleöö külmkapis.

Järgmisel päeval kummuta pasha vaagnale, eemalda marli ja kaunista nt füüsalite ja pistaatsiapähklipuruga.

 

Foto: Lauren Villmann