Jõulumagustoit
5 portsjonit
röstitud sarapuupähklipuru | 20 g |
nisujahu | 90 g |
tuhksuhkrut | 25 g |
piparkoogimaitseainet | 1 tl |
näpuotsaga soola | |
pool munavalget | |
Alma Eesti võid | 50 g |
mandariinisektoreid kerges siirupis | 1 purk |
Alma Muah! koorejogurtit mandariini-kaneeliküpsise | 600 g |
poole granaatõuna seemned |
Valmistamine
Nõruta mandarinid enne kasutamist- mandariinide kaal ilma siirupita ca 175 g.
Sega kuivained ja maitseained omavahel. Lisa külm tükeldatud või ja näpi ühtlaseks puruks. Kõige lõpus lisa munavalge ning sõtku segu taignaks. Kui taigen on valmis, siis mässi taignapall toidukilesse ja aseta külmkappi ca 30 minutiks.
Võta taigen külmkapist välja ja rulli ca 0,5 cm paksuseks ning lõika väiksemateks ruudukujulisteks küpsisteks. Aseta küpsised küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile. Küpseta 180 C ca 15 minutit kuni küpsised on pealt kergelt kuldpruunid. Lase küpsistel jahtuda ja purusta need ühtlaseks küpsisepuruks.
Raputa pool saadud küpsisepurust viie magustoidupokaali põhja. Lisa pool jogurtist ja pool mandariinidest ning pooled granaatõunaseemned. Raputa magustoidupokaalidesse teine osa küpsisepurust ja kata see ülejäänud jogurti, mandariinide ja granaatõunaseemnetega.
Lase magustoidul seista pool tundi enne serveerimist külmkapis.