Jõuluhõnguline kohupiimakook

8 portsjonit

Põhi

Piparkooke 150 g
Alma Eesti võid 100 g
Kaneeli 1 tl

Täidis

Želatiini 4 lehte
Alma vahukoort 2 dl
Alma piparkoogimaitselist kohupiimakreemi 200 g
Suhkrut 1 spl
Mandlilikööri (näiteks Disaronno) 1,5 spl

Pohlakaste

Pohli 4 dl (200 g)
Vett u. 2,5 dl
Suhkrut 0,5-0,75 dl
Maisitärklist 2 tl

Valmistamine

Purusta piparkoogid ning kuumuta kastrulis või ja kaneel. Sega või-kaneeli segu piparkoogipuruga. Vooderda ümmargune koogivõrm (Ø 22 cm) küpsetuspaberiga.
Küpseta põhja ahju alumises osas 175-kraadi juures 7-8 minutit. Aseta jahtuma.
Pane želatiinilehed külma vette u. 5 minutiks likku.
Vahusta vahukoor. Sega omavahel kohupiim, suhkur ja liköör (võid likööri asendada 2tl vanilje ekstraktiga).
Eemalda želatiinilehed veest ning sulata need väikeses kastrulis 1 spl keevas vees. Lisa želatiin kohupiimasegu hulka pidevalt segades peenikese nirena. Lisa vahukoor.
Vala täidis jahutatud koogipõhjale nii, et pealmine pind jääb pisut laineline. Kata vorm hõbepaberiga ning aseta kook külmikusse tahenema 4 tunniks kuni üleöö.

 

Pohlakaste

Keeda pohli vees keskmisel kuumusel umbes 3 minutit. Pigista marjad koos veega läbi sõela, lisa maitse järgi suhkrut. Sega maisitärklis vähese külma veega ning lisa see pohlamahlale, lase korraks keema, kontrolli maitset ning seejärel aseta jahtuma.

 

Kaunista kook serveerimisel pohlakastme, tuhksuhkru ja šokolaadilaastudega.

 

Head isu!