Aprikoosi-kohupiimakook

12 portsjonit

Põhi

Muna 5 tk
Suhkrut 5 spl
Nisujahu 5 spl
Võid vormi määrimiseks 1 spl

Täidis

Alma maitsestamata kohupiimakreemi 300 g
Alma vahukoort 2 dl
Želatiinilehte 5 tk
Suhkrut 1-2 spl
Vanillisuhkrut 1 tl
Kanget kuuma kohvi 3-4 spl

Peale

Aprikoosikonservi 300 g
Želatiinilehte 3 tk
Värske piparmündi lehti
Šokolaadist kaunistusi

Valmistamine

Eralda munavalged kollastest. Vahusta munavalgeid seni, kuni tekib kerge vaht. Lisa juurde suhkur ning vahusta seni, kuni vaht muutub tihkeks ja tugevaks. Sega juurde munakollased. Mõõda nisujahu sõelale ning sõelu jahu pidevalt segades taina hulka.
Määri lahtikäiv küpsetusvorm (24 cm läbimõõduga) võiga üle, puista peale nisujahu. Kalla vahustatud munavalgevaht vormi ning küpseta 180 kraadi juures umbes 20-25 minutit. Jahuta biskviit. Niisuta põhja aprikoosikonservi vedelikuga.
Pane 5 želatiinilehte vette ligunema.
Vahusta vahukoor vähese suhkru ja vanilliinsuhkruga tugevaks vahuks ning sega Alma maitsestamata kohupiimakreemiga. Kui želatiinilehed on pehmed, kalla peale kuum kange kohv ning sulata lehed. Nirista sulatatud želatiin vahukoore-kohupiimakreemi hulka, sega ettevaatlikult läbi ning kalla biskviidipõhjale. Lase külmikus tarretuda 15-20 minutit.
Püreeri aprikoosid. Kuumuta konservvedelik ning lase želatiinilehtedel sulada, sega aprikoosipüreega kokku ning kalla tarretunud koogile. Aseta kook tagasi külmikusse ning lase seista veel vähemalt 2-3 tundi.
Kaunista kook värske piparmündi lehtede ja šokolaadist kaunistustega.


Retsept: Naistelehe Nipiraamat