Rebitud liha burger

4 portsjonit

seakülge 1kg
rabarberit (nendest pressitud mahl) 6tk
Valio Atleet Cheddar juustu 4 viilu
kuklit 4tk
worcestershire kastet
sinepit
sojakastet
soola, pipart ja tšillihelbeid
BBQ kastet
marineeritud kurki
punast sibulat

Valmistamine

1. Pane liha rabarberimahla marinaadi ööseks seisma.

2. Maitsesta seakülg korralikult worcestershire kastme, sojakastme, sinepi, soola, pipra ja tšillihelvestega.

3. Pane liha küpsetusvormi, kalla juurde rabarberi marinaad, kata vorm fooliumiga ning tee sisse mõned augud. 

4. Tõsta liha ahju pöördõhuga 110 kraadi juurde küpsema 7 tunniks.

5. Nüüd saad hakata liha rebima ja seda burgeri vahel kasutama. Pärast võid rebitud liha veel worcestershire kastmega maitsestada.

6. Lõika kuklid pooleks, grilli iga kukli pool kuldseks, lisa kukile juust ning lase veidike sulada, juustu peale aseta rebitud liha, rebitud liha peale BBQ kaste, seejärel marineeritud kurk ja punase sibula viilud ning aseta peale teine kukli pool.

 

Kristian Neemela, Valio toidublogija
http://kristiankokkab.blogspot.fi/