Kummeliga praetud köögiviljad

2 portsjonit

Grillitud köögiviljad

pastinaaki 2
porgandit 2
kummeli vart koos õitega 4
murulaugu vart koos õitega 4
köömneid 1tl
oliiviõli 2sl
Alma Eesti või 82% 60g
meresoola
Valio Royal Gouda juustulaaste

Grillitud suvikõrvits

suvikõrvits 1
meresoola
pipart

Valmistamine

Kuumuta pannil õli ning pruunista porgandid ja pastinaagid. Seejärel keera kuumus alla ja lisa või, kummeli ja murulaugu varred, köömned ning maitsesta meresoolaga. Kuumuta pastinaake ja porgandeid keskmisel kuumusel umbes 15 minutit, vahepeal kasta köögivilju pannil oleva rasvaga. Seejärel aseta porgandid ja pastinaagid ahjuplaadile ning pane 130 kraadisesse ahju järelküpsema umbes 10 minutiks. 
Enne serveerimist raputa pastinaakide ja porgandite peale gouda juustulaaste ja põleta gaasipõletajaga juust krõbedaks. Kui puudub gaasipõletaja, siis pane pastinaagid ja porgandid ahju grill režiimile suure kuumuse juurde, kuni juust muutub krõbedaks.

Grillitud suvikõrvitsa jaoks lõika suvikõrvitsast rattad, määri kokku oliiviõli ja soolaga ning aseta grillile. Grilli mõlemalt poolt kuni valmimiseni. Maitsesta pipraga.

 

Kristian Neemela, Valio toidublogija
http://kristiankokkab.blogspot.fi/