Kummeliga praetud köögiviljad
2 portsjonit
pastinaaki | 2 |
porgandit | 2 |
kummeli vart koos õitega | 4 |
murulaugu vart koos õitega | 4 |
köömneid | 1tl |
oliiviõli | 2sl |
Alma Eesti või 82% | 60g |
meresoola | |
Valio Royal Gouda juustulaaste |
Grillitud suvikõrvits
suvikõrvits | 1 |
meresoola | |
pipart |
Valmistamine
Kuumuta pannil õli ning pruunista porgandid ja pastinaagid. Seejärel keera kuumus alla ja lisa või, kummeli ja murulaugu varred, köömned ning maitsesta meresoolaga. Kuumuta pastinaake ja porgandeid keskmisel kuumusel umbes 15 minutit, vahepeal kasta köögivilju pannil oleva rasvaga. Seejärel aseta porgandid ja pastinaagid ahjuplaadile ning pane 130 kraadisesse ahju järelküpsema umbes 10 minutiks.
Enne serveerimist raputa pastinaakide ja porgandite peale gouda juustulaaste ja põleta gaasipõletajaga juust krõbedaks. Kui puudub gaasipõletaja, siis pane pastinaagid ja porgandid ahju grill režiimile suure kuumuse juurde, kuni juust muutub krõbedaks.
Grillitud suvikõrvitsa jaoks lõika suvikõrvitsast rattad, määri kokku oliiviõli ja soolaga ning aseta grillile. Grilli mõlemalt poolt kuni valmimiseni. Maitsesta pipraga.
Kristian Neemela, Valio toidublogija
http://kristiankokkab.blogspot.fi/