Kooresed jogurtijäätised rukkileiva ja mustikatega
6 portsjonit
Alma Muah! rukkileiva-kaneeli koorejogurt | 380 g |
Alma vahukoor | 300 ml |
Suhkur | 2 spl |
Mustikad | peotäis |
Rukkileib | 2 viilu |
Või | 20 g |
Suhkur | 2 spl |
Plastik-topsid või jäätisevormid | 6 tk |
Jäätisepulk | 6 tk |
Valmistamine
Esmalt tee valmis krõbe leivapuru. Selleks purusta leib köögikombainis. Seejärel sulata pannil või ning lisa siis purustatud leib ja suhkur. Kuumuta segu pannil ca 5 minutit, ise pidevalt segades. Viimaks tõsta puru taldrikule ühtlase kihina jahtuma.
Jäätise jaoks vahusta vahukoor suhkruga ja lisa seejärel Alma Muah! rukkileiva-kaaneeli koorejogurt. Sega õrnalt läbi, lisa jahtunud leivapuru ja (külmutatud) mustikad. Sega veelkord läbi. Tõsta saadud segu plastmassist topsidesse, vajuta keskele jäätisepulk ning tõsta vähemalt 4 tunniks sügavkülma. Enne serveerimsit pista jäätisetops kuuma vee sisse, siis tuleb jäätis topsist eriti lihtsalt välja.
Mõnusat meisterdamist ja head nautimist!
Jaanika ja Signe
Valio toidublogijad