Ahjuõuna panna cotta

Ahjuõuna panna cotta

Alma piima 150g
Alma vahukoort 150g
želatiini 4 lehte
suhkrut 35g
vaniljesuhkrut 0,75tl
Valio PROfeel ahjuõuna proteiinijogurtit 200g

Kaneelisiirup

fariinisuhkrut 170g
vett 140g
kooritud ingverit 5g
sidrunihapet 0,75tl
kaneelipulbrit 0,5tl

Ahjuõun

keskmist õuna 2tk
kaneeli
sidrunhapet
kaneelisiirupit õunte määrimiseks

Serveerimiseks

jõhvikapulbrit
vahustatud Alma vahukoort

Valmistamine

Alusta valmistamist panna cottast. Pane želantiinilehed külma vette likku 10 minutiks. Samal ajal kaalu kastruli piim, vahukoor ja suhkrud. Kuumuta segu kuni suhkur on sulanud aga mitte keemiseni. Lisa juurde veest tühjaks pigistatud želantiinilehed ja sega kuni želantiin on täielikult lahustunud. Jahuta saadud segu käesoojani ning sega sisse ahjuõuna proteiinijogurt. Sega ühtlaseks massiks. Jahuta!
Vala saadud segu silikoonvormidesse või desserdi pokaalidesse (desserdi pokaalist pole sul võimalus seda kätte saada). Kata vorm/pokaalid toidukilega ja pane külmkappi tarretuma vähemalt neljaks tunniks.

Järgmisena valmista kaneelisiirup. Selleks kaalu kastruli vesi, suhkur, riivitud ingver, sidrunhape ja kaneelipulber. Redutseeri kaste poole võrra kuni tekib viskoosne konsistents.

Viimasena valmista ahjuõunad. Kuumuta ahi 130 kraadini. Pese õunad. Lõika keskelt pooleks ja eemalda südamik. Määri õunad kokku siirupiga, raputa üle veel sidrunhappe ja kaneeliga. Küpseta ahjus 130 kraadi juures 30 minutit.

Kui silikoonvormis olevad panna cottad on tarretund, siis eemalda need vormist ja aseta ahjuõuntele ning vala üle kaneelisiirupiga. Serveeri juurde veel vahukoort ja jõhvikapulbrit.

Loomulikult saab serveerida ka lihtsamalt, näiteks tarretad serveerimis pokaalis, siis pole probleemi vormist kätte saamisel. Lihtne!
 

Kristian Neemela, Valio toidublogija
http://kristiankokkab.blogspot.fi/