Kodujuustu-brokoli pirukas

10 portsjonit

Põhi

Alma Eesti võid 120 g
Jahu 240 g
Näpuotsatäis soola
Külma vett 2-3 spl

Täidis

Alma soolakurgi-tilli kodujuustu 400 g
Alma 10% kohvikoort 0,5 dl
Muna 3 tk
Aurutatud brokoliõisikuid 250 g
Soola

Valmistamine

Aega kulub:
- Põhja valmistamine 10 minutit + 30 minutit külmas + eelküpsetamine 12 minutit;
- Brokoli aurutamine 7 minutit;
- Täidise valmistamine 5 minutit + küpsetamine 30 minutit.



Taina valmistamisel haki või soola ja jahuga puruseks, lisa vesi ja töötle kiiresti ühtlaseks tainaks. Rulli tainas lahti, suru ümara 24 cm läbimõõduga vormi põhja ja külgedele ning tõsta vähemalt pooleks tunniks külma, seejärel torgi põhi kahvliga läbi ja eelküpseta 200 kraadi juures 10- 12 minutit.
Täidise jaoks auruta brokolit 5-7 minutit kuni see on poolpehme. Sega omavahel kodujuust, kohvikoor, muna ja sool. Lao eelküpsetatud põhjale brokoliõisikud ja vala peale täidis ning küpseta 180 kraadi juures 25-30 minutit kuni täidis on küps.

 

 

Head isu!

Jaanika ja Signe, Valio toidublogijad
http://maitsevseiklus.blogspot.fi