Keefiri pätsid juustuga

20 portsjonit

Nisujahu 160 g
Rukki-täisterajahu 100 g
Küpsetuspulbrit 1 sl
Söögisoodat 1/4 tl
Soola 1 tl
Alma Eesti võid 75 g
Gefilus keefirit 230 ml
Valio Atleet tükijuustu 200 g

Valmistamine

Sega omavahel kausis kõik kuivained. Lisa seejärel külmad võitükid ning mudi käte vahel purutaoliseks massiks. Seejärel lisa keefir ja sega tainas läbi. Viimasena riivi juust peene riiviga ning lisa tainale. Sega tainas hoolikalt läbi ning tõsta seejärel jahuga kaetud tööpinnale (tainas jääb kleepuv). Rulli tainas umbes 1,25 cm paksuseks ning seejärel vajuta terava ümmarguse vormiga (läbimõõt ca 5 cm) või klaasiga tainast välja kettad. Tõsta ahjuplaadile ning küpseta 220-kraadises ahjus 13-15 minutit, kuni pätsid on ilusad kuldpruunid.

 

Head isu!

Jaanika ja Signe, Valio toidublogijad
http://maitsevseiklus.blogspot.fi