Cheddari-lõhepirukas

Põhi

Alma Eesti või 82% 100g
soola 0,5tl
jahu 3 tassi
munakollane 1tk
vett 1sl

Täidis

Valio Atleet Cheddar juustu 250g
Alma toidukoort 20% 3,3dl
muna 3tk
lehtspinatit 100g
külmsuitsulõhe 100g
värskelt jahvatatud pipart

Valmistamine

Põhja tegemisel aseta Alma või, sool ja jahu kaussi. Sega ühtlaseks. Lisa munakollane ja külm vesi ning sega. Suru tainas 24cm läbimõõduga küpsetusvormi põhja ja äärtele. Vajuta kahvliga taignasse augud. Küpseta 200 kraadi juures 15 minutit.

Riivi Cheddar juust, aseta kaussi koos köögikoore ja munadega. Maitsesta pipraga. Pese ja kuivata spinat. Aseta eelküpsetatud põhjale külmsuitsulõhe tükid ja spinatilehed, jättes mõned lehed kaunistuseks. Vala põhjale ka täidis ning küpseta 175 kraadi juures 35 minutit, kuni pirukas saavutab kuldkollase värvuse. Lase enne söömist pirukal veidi jahtuda ja kaunista spinatilehtedega.