Spordimeeste proteiinikook

Koogipõhi

maapähklivõid 230g
fariinsuhkrut 2sl
digestive küpsiseid 100g
Alma Eesti võid 50g

Täidis (šokolaadikihid)

Valio PROfeel kakao proteiinikohupiimakreemi 600g
Alma piima 3,5% 4dl
suhkrut 4tl
tumedat sokolaadi (70%) 100g
želatiini 10 lehte

Täidis (kreeka jogurti kiht)

Alma maitsestamata kreeka jogurtit 270g
mett 1sl
vaniljesuhkrut 1tl
Alma vahukoort 50g
želatiini 3 lehte

Valmistamine

Koogipõhi: Sega omavahel maapähklivõi, purustatud küpsised, fariinsuhkur ja sulatatud või omavahel ühtlaseks massiks ning suru küpsetuspaberiga kaetud koogivormi põhjale ja aseta külmkappi tahenema.


Esimene šokolaadikiht: Lahusta külmas vees 5 želantiinilehte umbes 10 minutit. Sega omavahel 300g proteiinikohupiimakreemi, 1,5 dl piima, 2tl suhkrut ja 50g riivitud šokolaadi ühtlaseks massiks. Kaalu väiksesse potti 0,5 dl piima ja tõsta sinna ka tühjaks pigistatud želantiinilehed, kuumuta segu madalal tulel kuni želantiin on piima sisse lahustunud. Nirista vispeldades piima-želantiinisegu proteiinikohupiimamassi hulka. Kui kogu mass on ühtlaseks segatud, kalla see koogipõhjale ja pane külmkappi 1,5 tunniks tarduma.


Teine koogikiht kreeka jogurtiga: Pane želantiinilehed külma vette umbes 10 minutiks. Sega omavahel kreeka jogurt, mesi ja vaniljesuhkur ühtlaseks massiks. Kaalu väiksesse potti 50g rõõska koort, aseta rõõsa koore hulka tühjaks pigistatud želantiinilehed. Kuumuta koore-želantiinisegu kuni želantiin on lahustunud ning vispelda peene joana niristades kreeka jogurti hulka. Kalla kreeka jogurtimass koogivormi esimese šokolaadikihi peale ja jäta uuesti külmkappi 1,5 tunniks tarduma.


Kolmas šokolaadikiht: Sellega on lihtne, sest see on täpselt sama, mis esimene kiht. Kui kolmas kiht on lisatud, tuleb see panna külmkappi 6 tunniks tarduma.

 

Serveeri koos maasikatega ja naudi! :)

 

Kristian Neemela, Valio toidublogija
http://kristiankokkab.blogspot.fi/