Šokolaadikook sulajuustukreemiga
avokaado viljaliha | 1tk |
muscavado suhkrut | 300g |
nisujahu | 350g |
kakaod | 50g |
soodat | 1tl |
küpsetuspulbrit | 2tl |
Alma piima 2,5% | 400g |
rapsiõli | 150g |
vanilje ekstrakti | 1tl |
konjakit | 2sl |
Täidis
külmutatuid kirsse | 100g |
Valio Viola naturaalset sulajuustu | 360g |
Valio Viola naturaalset toorjuustu | 200g |
vahtrasiirupit (maitse järgi) |
Šokolaadi glasuur
Alma vahukoort 35% | 150g |
tumedat šokolaadi | 150g |
röstitud ja tükeldatud sarapuupähkleid | 70g |
Alma Eesti võid 82% | 15g |
Valmistamine
Kuumuta ahi 160 kraadini.
Alusta valmistamist biskviidist. Sega omavahel kuivaineid. Järgmisena blenderda avokaado, õli ja piim ühtlaseks massiks ning sega kuivainete hulka. Sega taigen ühtlaseks massiks ja jaota kahe 24 cm suuruse õlitatud koogivormi vahel ära ning pane ahju küpsema. Küpseta biskviite 160 kraadi juures 25 min. Kui biskviidid on valmis, eemalda ahjust ja jahuta täielikult.
Täidise valmistamiseks sega omavahel sulajuust, toorjuust ja vahtrasiirup ühtlaseks massiks. Sulata külmutatud kirsid ja aseta biskviidi põhjale. Kirsside peale aseta sulajuustukreem ja viimasena aseta peale teine koogi biskviit. Aseta kook külmkappi tahenema.
Glasuuri valmistamiseks haki šokolaad väikeseks ja aseta kaussi. Kuumuta koor keemiseni ja vala kaussi šokolaadi peale ning sega juurde või tükid. Sega saadud segu ühtlaseks massiks ning viimasena lisa juurde sarapuu pähklipuru ja sega läbi. Kui glasuur on jahtunud, siis vala sellega kook täielikult üle. Aseta kook külmkappi hanguma.
Kristian Neemela, Valio toidublogija
http://kristiankokkab.blogspot.fi/