Šokolaadi- kohupiimakook

Põhi

šokolaadiküpsiseid 180g
Alma võid 80g

Täidis

Alma šokolaaditükkidega kohupiimakreemi 150g
Alma vahukoort 2dl
suhkrut 1sl
želatiini 5 lehte
kuuma vett 3 sl

Kate

Valio Viola toorjuustu 100g
tumedat šokolaadi 50g

Valmistamine

Põhja jaoks purusta küpsised ja sega sulatatud võiga ning suru 20 cm läbimõõduga küpsetuspaberiga vooderdatud lahtikäiva vormi põhjale. Pane vorm täidise valmistamise ajaks külma.

Täidise jaoks vahusta vahukoor suhkruga ning sega juurde kohupiim. Paisuta želatiini lehed külmas vees ja lahusta kuumas vees ning sega täidise hulka. Vala täidis põhjale ning jäta jahedasse umbes 2 tunniks kuni üle öö tarretuma.

Katte jaoks sulata šokolaad vesivannil ja sega toasooja toorjuustuga. Seejärel Jaota kate ühtlaselt koogile ja lase 15 minutit enne serveerimist taheneda.

Põhja sees olevad küpsised võib asendada endale meelepärastega (nt. Digestive). Samuti võib tumeda šokolaadi asemel kasutada kattes valget šokolaadi.

 

Jaanika ja Signe, Valio toidublogijad
http://maitsevseiklus.blogspot.fi