Rukkileiva-kohupiimatort

12 portsjonit

Põhi

muna 4
muscovado suhkrut 4 sl
vanilliekstrakti 1 tl
küpsetuspulbrit 1 tl
nisujahu 1 sl
riivleiba 6 sl

Täidis

Alma maitsestamata kohupiimakreemi 380 g
Alma vahukoort 35% 3 dl
suhkrut 4 sl
želatiini 6 lehte
Alma piima 0,5 dl

Kaunistamiseks

riivleiba 5 sl
suhkrut 1 sl
kuivatatud rukkililleõisi

Valmistamine

Põhja jaoks vahusta munad suhkru ja vanillisuhkruga tugevaks heledaks vahuks. Lisa küpsetuspulbriga segatud jahu ja riivleib ning sega õrnalt ühtlaseks. Küpseta 180 kraadi juures 15 minutit 24 cm läbimõõduga vormis, mis on vooderdatud küpsetuspaberiga, seejärel jahuta.
Täidise jaoks vahusta vahukoor suhkruga ja lisa vahustades Alma maitsestamata kohupiimakreem. Paisuta želatiinilehti jääkülmas vees 5 minutit ja lahusta kuumas piimas ning nirista vahukooresegu hulka. Vala täidis jahtunud põhjale ja aseta külma 2-3 tunniks tahenema.
Kaunistamiseks rösti riivleiba ja suhkrut kuival pannil segades, kuni leib on pruunikas. Lase jahtuda ja kaunista tort riivleiva ning rukkililleõitega.

Jaanika ja Signe, Valio toidublogijad
http://maitsevseiklus.blogspot.fi