Marjane proteiinikook

Maapähklivõiküpsised

maapähkleid 1 tass
rafineerimata roosuhkrut 125 ml
munavalge 1
näpuotsaga soola

Küpsisepõhi

maapähklivõiküpsiseid 125 g
Alma Eesti 82% võid 60 g

Kodujuustukiht

Alma 5% kodujuustu 360 g
Alma 35% vahukoort 125 ml
rafineerimata roosuhkrut 60 g
vaniljesuhkrut 0,5 tl
pulber želatiini 7 g
külma vett želatiini paisutamiseks 42 g

Kohupiimakiht

Valio PROfeel kirsi proteiinikohupiimakreemi 380 g
värskeid pohlamarju 70 g
suhkrut 30 g
pulber želatiini 9 g
külma vett želatiini paisutamiseks 54 g

Valmistamine

Kõigepealt valmista maapähklivõiküpsised.
Kuumuta ahi 185 kraadini.
Purusta blenderis maapähklid, lisa suhkur ja jätka purustamist kuni moodustub kreemjas mass. Järgmisena vahusta munavalge vähese soolaga ning sega see maapähklikreemi hulka. Vormi taignast ühtlase suurusega pallid ja aseta küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, jäta pallide vahele paraja suurusega vahed. Vajuta kahvliga pallid lamedaks ning seejärel küpseta neid 185 kraadi juures 8-10 minutit, kuni küpsised muutuvad helepruuniks. Jahtudes muutuvad küpsised veelgi krõbedamaks, nii et ära üle küpseta.

Koogipõhja valmistamiseks purusta 125 g küpsiseid puruks, sulata või ja sega need omavahel kokku. 
Vooderda 19 cm suurune küpsetusvorm küpsetuspaberiga ja määri ääred õliga ning suru küpsisepuru koogivormi põhjale. Aseta koogivorm külmkappi.

Kodujuustukihi jaoks paisuta želatiin 54 g külma veega. Seejärel kalla blenderisse kodujuust, 50 ml vahukoort ja suhkrud ning blenderda ühtlaseks kreemjaks massiks. Järgmisena soojenda vesivannil/potis madalal kuumusel želatiin ja sega see kodujuustukreemi hulka. Viimasena vahusta järelejäänud vahukoor tugevaks vahuks ja sega see kodujuustukreemi hulka ning vala koogivormi küpsisepõhjale ja lase 1 h tarduda.

Viimasena valmista kohupiimakiht. Selle valmistamiskäik on peaaegu samasugune nagu eelmisel. Pane PROfeel kirsi proteiinikohupiimakreem, pohlamarjad ja suhkur blenderisse ja blenderda ühtlaseks massiks. Paisuta želatiin külma veega ja seejärel soojenda ning lisa see blenderisse ja blenderda kohupiimamassiga ühtlaseks. Kui eelmine kreem on koogivormis 1 tund tardunud, siis vala kohupiimakreem koogivormi ja jäta vähemalt 4 tunniks tarduma. 

Serveerimiseks kasuta värskeid marju, näiteks vaarikaid.

 

Kristian Neemela, Valio toidublogija
http://kristiankokkab.blogspot.fi/