Lõhe toorjuustutort

8 portsjonit

Põhi

soolaseid küpsiseid 120g
Alma Eesti võid sulatatult 85g

Täidis

Alma vahukoort 1,5dl
Valio Viola laktoosivaba toorjuustu külmsuitsulõhega 400g
Alma hapukoort 100g
majoneesi 2sl
pikka kurki 0,5tk
lõhefileed 150g
sidrunimahla 0,5tk
želatiini 4 lehte
sidrunipipart
tilli ja sidruniviile

Valmistamine

Põhja jaoks purusta küpsised ja sega sulavõiga ning suru küpsetuspaberiga kaetud ümara 20 cm läbimõõduga lahtikäiva koogivormi põhjale.


Täidise jaoks vahusta vahukoor pehmeks vahuks, mikserda juurde toasoe toorjuust, hapukoor ja majonees.

Haki 100 g lõhefileed tükkideks, sega täidisesse ja maitsesta sidrunipipraga.

Lõika kurk pikkupidi õhukesteks viiludeks.


Paisuta želatiinilehed jääkülmas vees ja lahusta kuumas sidrunimahlas. Lisa želatiin segades toorjuustusegule.

Pane põhjale õhuke kiht täidist ja kata see kurgiviiludega. Vala peale ülejäänud täidis. Kaunista tilli, sidruniviilude ja lõhetükkidega ning aseta vähemalt kaheks tunniks külma tarretuma.

Jaanika ja Signe, Valio toidublogijad
http://maitsevseiklus.blogspot.fi