Ahjuõuna tiramisu

12 portsjonit

Savioardi küpsiseid 250 g
Alma vahukoort 4 dl
Valio Viola toorjuust karamelli 600 g
Suhkrut 1,5 dl
Vanillisuhkrut 2 tl
Külma kohvi 2 dl
Suuremat õuna 4
Alma võid 2 sl
Pruuni suhkrut 2 sl
Kaneeli 1 tl
Mandlilaaste 40 g
Riivitud šokolaadi 30 g

Valmistamine

Kreemi jaoks vahusta vahukoor suhkru ja vanillisuhkruga pehmeks vahuks, lisa vahustades Valio Viola karamelli toorjuust ja vahusta, kuni saad ühtlase kreemi.
Koori ja viiluta õunad ning hauta pannil võis koos suhkru ja kaneeliga pehmeks, lisa mandlilaastud ja jahuta.
Vala kaussi külm kohv. Immuta pooled küpsised kohvis ja aseta koogialusele. Kata küpsised poolega õunatäidisest ning seejärel omakorda poolega kreemist.
Immuta ülejäänud küpsised kohviga, aseta koogile ning küpsised kata omakorda ülejäänud õunatäidise ja kreemiga. Puista koogile peale riivitud šokolaadi ja lase enne serveerimist jahedas 1- 2 tundi seista.
 

Head maiustamist!

Jaanika ja Signe

Valio toidublogijad