Karamelline juustukook

Karamelline juustukook

Karamelline juustukook

Karamelline juustukook

Karamelli ei saa kunagi olla liiga palju - see kook on nii kreemijalt siidine, et unustad esimese ampsu juures kõik teised maitsed maailmas. Nii hõrk karamelline unistus, mida endale märkamatult muudkui juurde viilutad.

8 portsjonit
2 h
11 rating

Koostisosad8 portsjonit

põhi

125 g
digestive küpsiseid
30 g
2 spl
karamellikastet

täidis

200 g
maitsestamata toorjuustu
60 g
suhkrut
1 spl
kartulitärklist
½ tl
vaniljeekstrakti
1 näputäis
soola
3 tk
muna
150 g
70 ml

kate

180 g
karamellikastet
puuvilju

Valmistamine

  1. Valmista ette koogivorm, asetades põhjale küpsetuspaber. Purusta digestive küpsised ja sega need ühtlaseks sulatatud võiga. Laota küpsisepuru ühtlaselt koogivormi põhja ja küpseta ahjus ca 7-8 min.
  2. Väga hea on kasutada karamellikastet mis on tuubi sees. Nirista tuubist ühtlaselt karamellikastet soojale koogivormi põhjale, nii sulab ta vedelamaks ja saad kallutades koogivormi ühele ja teisele poole liigutades kihi ühtlasemaks. Pane koogivorm muu ettevalmistuse ajaks külmkappi või jahedasse kohta ootele.
  3. Täidise jaoks vahusta esmaslt toasoe toorjuust, lisa seejärel suhkur ja vaniljeekstrakt. Lisa kartulitärklis ja munad, mikserda ühtlaseks. Viimasena lisa Alma Muah! soolakaramellijogurt ja vahukoor, mikserda ca 3-4 min.
  4. Võta jahedast koogivorm, soovitan vormi ääred vooderdada. Selleks on kõige lihtsam viis, kui sul on olemas piserdatav õli, kui ei sobib ka tavaline. Piserda vormi sisekülgedele veidi õli ja aseta sellele paraja suurusega küpsetuspaber. Õli aitab küpsetuspaberil koogivormi küljes püsida.
  5. Nüüd vala täidis vormi ja küseta ahjus 160 kraadi juures ca 50 min. Veidi “käredama” ahju korral soovitan veeanuma alla panna, iga perenaine tunneb muidugi oma ahju kõige paremini.
  6. Kui kook on ca 50 min küpsenud, võta ta ahjust ja vala sinna peale hapukoor ja küpseta veel ca 8-10 min.
  7. Lase koogil jahtuda ja hoia külmkapis üleöö. Vahetult enne serveerimist vala peale veel karamellikastet.
  8. Joogisoovitus! Puhas espresso - siin on aukohal puhtad maitsed!
  9. Retsepti autor: Marjaana Vaher

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.