Blondie-d piparkoogid

Blondie-d piparkoogid

Blondie-d piparkoogid

Blondie-d piparkoogid

Päkapikkude hitihoiatus! Just nimelt, sest selle mõnusalt jõuluse headuse peale võivad päkapikud juba varem kohale tulla küll. See piparkoogiselt šokolaadine lõhn haarab enda lummusesse nii suured kui väikesed.

4 portsjonit
8 h
00 ratings

Koostisosad4 portsjonit

90 g
50 g
pruuni suhkrut
50 g
valget suhkrut
1 tk
muna
1 tk
munakollane
140 g
nisujahu
1 tl
maisijahu
75 g
valget šokolaadi
100 g
40 g
piparkooke

Valmistamine

  1. Sulata või ja vala suhkruga kokku, sega vispliga ühtlaseks, lisa juurde vaniljesuhkur ning sega suhkrud veelkord läbi.
  2. Võta muna ja munakollane, sega need samal ajal segades, ükshaaval või ja suhkru seguga kokku.
  3. Mõõda välja nisujahu ja maisitärklise kogused, sega kergelt läbi ja vala taignasegule. Võta spaatel ning voldi tainast niipalju, et ta saavutaks ühtlase tekstuuri.
  4. Tee valgest šokolaadist väiksemad kuubikud ja sega taigna hulka.
  5. Pani ahi sooja 165 kraadi peale ja valmista ette vorm, aseta põhja ja äärtele ulatuv küpsetuspaber. Pane tainas ühtlaselt selle peale ja määri ühtlaselt kokku piparkoogipudinguga, hea nipp on, kui vajutad spaatliga osadest kohadest pudingut taigna sisse. Pane kõige peale piparkoogid ja vupsa ahju.
  6. Küpseta ca 20-22 min. Seda küpsetist on väga lihtne üle küpsetada, seega soovitan siinkohal pigem lasta vähem küpseda kui rohkem.
  7. Võta küpsetis ahjust ja lase täielikult maha jahtuda. Maiustada võib juba kohe, kuid veel parem on lasta maitsetel tõmmata ja üleöö külmkapis seista. Pane külmkapis seismise ajaks vormile kaas peale või toidukile ümber.

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.