Pisikesed spargli ja peekoni fritatad

Alma piima 2,5% 1 dl
Valio Forte Speciale juustu 85 g
toorsuitsu peekonit 12 viilu
oliiviõli 1 sl
hakitud sibul 1
spargleid 125 g
muna 6

Valmistamine

Mõnusad ampsud munast, lisandiks spargel, juust ja peekon. Sobivad hästi hommikusöögilauale, aga kahtlemata on ideaalsed ka piknikukorvi panemiseks. Kui on olemas, siis võid kasutada prociutto sinki, aga sobib suurepäraselt ka kodumaine toorsuitsu peekon.
 

Vooderda muffinipanni augud peekoniga. Prae hakitud sibul pannil õlis pehmeks. Napsa sparglitel tipud ära, haki varred suupärasteks tükkideks ning kuumuta pannil koos sibulaga paar minutit ja jahuta segu.

Klopi munad lahti koos Alma piima ja 3/4 riivitud Forte Speciale juustuga. Pane igasse muffinipanni auku veidi sibula spargli segu ja vala peale munasegu. Puista peale veidi Forte Speciale´t ja pane kaunistuseks spargli tipp, mis enne ära napsasid.

Küpseta 180 kraadi juures 20- 25 minutit, kuni munasegu on kalgendunud. Lase mõni minut jahtuda, eemalda vormidest ja serveeri. 

 

  Head maitsmist,
 Jaanika ja Signe
 Valio toidublogijad