Pardimaksakompvekid

Pasteet:

Rannamõisa jahutatud pardimaksa 500 g
suitsupeekonit 100 g
porgandeid 150 g
šalottsibulaid 150 g
Alma vahukoort 100 g
Alma Eesti võid 100 g
mandlilikööri 80 g
musta pipart, soola
vaniljekauna seemneid

Glasuur:

mustsõstraid 250 g
suhkrut 100 g
vett 100 g

Valmistamine

1) Tükelda peekon, porgand, sibul, maks ja prae läbi.

2) Lisa liköör, kohvikoor ja või ning hauta 10 minutit.

3) Blenderda kõik kreemiks, suru segu läbi sõela ning vala kommivormi.

4) Tõsta sügavkülma ja lase kõvaks külmuda.

5) Valmista glasuur. Keeda koostisosasid 10 minutit ja blenderda. Lisa soojale segule 40 g želatiinipulbrit ja jahuta kergelt, aga ära lase tarretuda. 

6) Tõsta pasteedipallid välja, torka sisse hambatikud ja kasta 2 korda glasuuri sisse. Külm pasteedipallike võtab hästi glasuuri kinni.

7) Eemalda hambatikud ja serveeri röstitud seedermänniseemnetega.