Jõululaua jõhvikatega kreemjuust:

Olympus salatijuust kitsepiimast 200g 100 g
Valio Forte Classico kõva itaaliapärane juust 180g 50 g
toorjuustu 400 g
rohelist paprikat 100 g
murulauku 10 g
jõhvikaid 250 g

Valmistamine

  • Mikserda omavahel toasoe toorjuust ja riivitud Forte juust, lisa kitse salatijuust, murenda sõrmede vahel.
  • Mikserda 2-3 minutit.
  • Tükelda paprika ja murulauk ja sega spaatliga omavahel läbi.
  • Tee kaheks palliks, pane käega juustu pallile külgedele jõhvikaid, aseta nad toidukile peale ja mässi korralikult sisse.
  • Jäta külmkappi 2-3 tunniks tahenema. 
  • Määri maitsvatele juustuküpsistele, kasuta dipina või pidulaua snäkkide täidisena.

 

  • Kogusest jagub suurele pidulauale. Igapäevaseks tarbeks võid retsepti julgelt poolitada.

 

Retsepti autor: Marjaana Vaher https://www.marjaanavaher.ee/

 

Vaata juustuküpsiste retsepti:www.valio.ee/retseptid/Suupisted/forte-juustukupsis-joulumeeleoluga