Jamie lihapallid

Alma piima 100 ml
seahakkliha 300 g
loomahakkliha 300 g
suurem muna 1
riivsaia või riivleiba 100 g
jahvatatud vürtse 1 tl
hakitud värskeid ürte peotäis
meresoola, pipart ja oliiviõili

Valmistamine

Mõnusad Jamie Olivier´i retsepti alusel valmistatud pisikesed lihapallid on käepärased nii lastele kui suurtele. Värsked ürdid lisavad lihapallidele maitsekust. Lihapalle võib serveerida meelepärase kastmega- sobivad nii hapukoore-, ketšupi-, mädarõikakaste kui ka vürtsikamate kastmetega. Meie serveerisime seekord lihapalle magusa tšillikastmega.

 

Pane kaussi ürdid, hakklihad, muna, riivsai või riivleib, piim, suurem näpuotsatäis soola ja pipart ning vürtsid, sega kokku ja mudi käte abil ühtlaseks massiks. Vormi massist käte vahel umbes 30 pisikest pallikest.

Aseta pallikesed küpsetuspaberiga kaetud või õlitatud ahjuplaadile ja kata toidukilega ning pane tunniks ajaks külma tahenema. Võid küpsetada lihapalle kuumas oliivõlis pannil või ahjus 200 kraadi juures kuni 20 minutit.

Tulemuseks on mõnusad lihapallid, mida sobib serveerida nii soojalt kui ka külmalt. Soojalt serveerides sobib lihapallide kõrvale hästi näiteks kartulipuder. Külmalt on lihapallid erinevate kastmetega mõnusad suupisted.  

 

Head maitsmist soovivad Jaanika ja Signe.