Forte juustuküpsis, jõulumeeleoluga

Valio Forte Classico kõva itaaliapärane juust 180g, riivitud 150 g
Eesti juust riivitud 500g 75 g
täistera nisujahu 50 g
nisujahu 75 g
jääkülma vett 3 spl
Alma Eesti või 82% 200g 55 g
suitsutatud paprikapulber 1 tl

Valmistamine

Antud kogusest saab kahe plaadi jagu küpsiseid.

 

Pane kaussi juustud ja või ning näpi koostisosad omavahel läbi. Sega omavahel jahu ja suitsutatud paprikapulber ja hakka vähehaaval ülejäänud komponentidele lisama, näpi omavahel läbi. Lisa 3 spl vett, näpi kergelt läbi ja vajuta mass kokku palliks. Keera taignapall toidukilesse ja jäta 30 min külmkappi ootele.

 

Valmista ette piparkoogivormid ja pane ahi eelsoojenema 180 kraadi juurde. Pane küpsetuspaber ahjuplaadile. Võid korraga kahe plaadijagu küpsetada. Võta külmkapist taignapall ja jaga kaheks, teine taignapool pane niikauaks tagasi külmkappi.

 

NIPIKAS!  Seda tainast on lihtne ja mugav rullida kahe küpsetuspaberi vahel, nii jääb taignarull ja tööpind puhtaks!

 

Kui taigen on õhukeseks rullitud kutsu lapsed appi, sest piparkoogivormidega on igas vanuses vahva koos vorme valida ja hiljem enda valmistatud juustuküpsist tuvastada. Aseta küpsised plaadile ja küpseta ahjus 9-10 min. Maitsevad eriti juustuselt soojalt!

 

Retsepti autor: Marjaana Vaher https://www.marjaanavaher.ee/

 

 

Vaata ka jõhvikatega kreemjuustu retsepti, mis sobib küpsistega koos ideaalselt: www.valio.ee/retseptid/Suupisted/joululaua-johvikatega-kreemjuust