Cheddar juustu suflee päikesekuivatatud tomatitega

8 portsjonit

Alma Eesti võid 82% 30g
jahu 30g
Alma piima 2,5% 120ml
riivitud Cheddar juustu 60g
tükeldatud päikesekuivatatud tomatit 6tk
munakollast 2tk
munavalget 3tk
soola ja pipart
muskaati
võid ja riivsaia vormide määrimiseks

Valmistamine

Määri suflee vormid võiga, suunaga alt üles ja puista üle riivsaiaga. Sulata potis või, sega juurde jahu, kuumuta veidi ja lisa piim ning kuumuta pidevalt segades, kuni segu pakseneb. Tõsta pott tulelt, maitsesta soola, pipra ja muskaadiga ning sega juurde Cheddar riivjuust ja tomatid. 
Lisa ka pidevalt segades munakollased. Vahusta munavalged tugevaks vahuks ja voldi õrnalt sufleetaina hulka. Jaga segu vormidesse, täites vormid kolmveerandi ulatuses. Küpseta sufleed 180 kraadi juures 10-15 minutit ja serveeri kohe.

 

Jaanika ja Signe, Valio toidublogijad
http://maitsevseiklus.blogspot.fi