Bataadi ja käharkapsakrõpsud Alma Vene DIP! kastmega

Bataadikrõpsud

suur bataat 1 tk
õli friteerimiseks 0,5 l
meresoola

Käharkapsakrõpsud

käharkapsa lehti
oliiviõli
meresoola

Dipikaste

Alma Vene DIP! 1 tk
värsket tilli 1 punt

Valmistamine

Kõigepealt koori bataat ja seejärel lõika sellest nii õhukesed rattad kui võimalik. 
Kuumuta õli 175-180 kraadini ja friteeri bataadid kuldseks ja krõbedaks. Seejärel aseta bataadid paberrätikule rasvast nõrguma ja maitsesta soolaga.

Käharkapsakrõpsude jaoks kuumuta ahi 130 kraadini. Aseta käharkapsa lehed küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, seejärel maitsesta soola ja oliiviõliga ning pane ahju kuivama. Selleks kulub umbes 45-60 minutit.

Dipikastme jaoks pane Alma Vene dip ja till blenderisse ning blenderda ühtlaseks massiks.

 

Kristian Neemela, Valio toidublogija
http://kristiankokkab.blogspot.fi/