Pashakook valge šokolaadi ja aprikoosidega

Pashakook valge šokolaadi ja aprikoosidega

Pashakook valge šokolaadi ja aprikoosidega

Pashakook valge šokolaadi ja aprikoosidega

Kui šokolaadimunad lihavõttepühade puhul üles leitud, kasuta neid ühe uhke koogi kaunistamiseks. Mõnusalt šokolaadine ja erilise nüansi annab koogile muidugi Alma traditsiooniline kohupiim.

8 portsjonit
8 h
00 ratings

Koostisosad8 portsjonit

koogipõhi

180 g
vormiküpsiseid
70 g

kate

400 g
200 g
valget šokolaadi
poole sidruni riivitud koor
300 ml
50 g
kuivatatud jõhvikaid
50 g
külmutatud vaarikaid
50 g
hakitud mandleid või pistaatsiapähkleid
5 tk
poolikut konservaprikoosi

kaunistamiseks

šokolaadimune
külmkuivatatud vaarikaid
mündilehti

Valmistamine

  1. Purusta küpsised ja sulata või ning sega ühtlaseks. Suru segu küpsetuspaberiga vooderdatud 20-22 cm läbimõõduga vedrukinnitusega koogivormi põhjale.
  2. Kuumuta 1 dl vahukoort potis keemiseni ja lisa hakitud šokolaad. Sega madalal kuumusel ainult niikaua, kuni šokolaad on täielikult sulanud ja tõsta tulelt.
  3. Sega sulanud šokolaad kohupiimaga ja lisa juurde hakitud mandlid või pähklid, tükeldatud konservaprikoosid ja jõhvikad ning riivitud sidrunikoor.
  4. Vahusta koor ja sega kohupiima-šokolaadiseguga ning lisa ettevaatlikult segades ka külmutatud vaarikad. Vala saadud segu koogivormi küpsisepõhjale ja lase üle öö tahenda ja maitsestuda.
  5. Serveerimiseks eemalda kook vormist ja tõsta vaagnale. Tiri külgedelt ettevaatlikult maha küpsetuspaber.
  6. Soovi korral kaunista tordipritsi abil koogiääred vahukoore ja kohupiimaseguga ning tõsta koogile uhkelt šokolaadimune ja külmkuivatatud vaarikaid ning piparmündioksi.
  7. Retsepti autor: Britt Paju

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.