Kohupiima-šokolaadi patsike
Alma piima | 250 dl |
Alma Eesti võid | 110 g |
Suhkrut | 0,5 dl |
Nisujahu | 500 g |
Soola | näpuotsatäis |
Alma maitsestamata kohupiimakreemi | 300 g |
Tumedat šokolaadi | 100 g |
Valmistamine
Valmista esmalt pärmitaigen. Selleks sega pärm suhkruga ning lisa näpuotsa täis soola. Lisa toa temperatuuril Alma piim ning sulatatud või, millel oled lasknud jahtuda. Lisa jahu ning sõtku tainas valmis. Kata valminud tainas rätikuga ning leia soe koht, kus tainas kerkida saaks (vähemalt tunnike).
Vahe peal riivi šokolaad. Kui tainas on kerkinud, rulli see laiaks. Määri lahtirullitud taigen üle toasooja võiga. Seejärel kata Alma maitsestmata kohupiimakreemiga. Nüüd puista peale riivitud šokolaad ning keera tainas rulli. Seejärel lõika rull pikkupidi kaheks ning keera täidetud osa enda poole (nii jääb patike ilus triibuline). Tõsta üks patsike üle teise ning jätka kuni pats on lõplikult üheks seotud. Aseta patsike 200-kraadisesse ahju ning lase küpseda ~30 minutit. Jälgi, et patsike pealt liialt ei pruunistuks, vajadusel kata fooliumiga.