Rebitud liha burger
4 portsjonit
seakülge | 1kg |
rabarberit (nendest pressitud mahl) | 6tk |
Valio Atleet Cheddar juustu | 4 viilu |
kuklit | 4tk |
worcestershire kastet | |
sinepit | |
sojakastet | |
soola, pipart ja tšillihelbeid | |
BBQ kastet | |
marineeritud kurki | |
punast sibulat |
Valmistamine
1. Pane liha rabarberimahla marinaadi ööseks seisma.
2. Maitsesta seakülg korralikult worcestershire kastme, sojakastme, sinepi, soola, pipra ja tšillihelvestega.
3. Pane liha küpsetusvormi, kalla juurde rabarberi marinaad, kata vorm fooliumiga ning tee sisse mõned augud.
4. Tõsta liha ahju pöördõhuga 110 kraadi juurde küpsema 7 tunniks.
5. Nüüd saad hakata liha rebima ja seda burgeri vahel kasutama. Pärast võid rebitud liha veel worcestershire kastmega maitsestada.
6. Lõika kuklid pooleks, grilli iga kukli pool kuldseks, lisa kukile juust ning lase veidike sulada, juustu peale aseta rebitud liha, rebitud liha peale BBQ kaste, seejärel marineeritud kurk ja punase sibula viilud ning aseta peale teine kukli pool.
Kristian Neemela, Valio toidublogija
http://kristiankokkab.blogspot.fi/