Suhkru-, jahu- ja küpsetusvaba kohupiimakook
kaerahelbeid | 300g |
mett | 5spl |
Esimene täidis
Alma vanillikohupiimakreemi | 380g |
kõrvitsat | 400g |
mett | 2spl |
želatiini | 40g |
Teine täidis
mustikaid | 150g |
Alma maitsestamata jogurtit | 100g |
Alma kodujuustu | 380g |
mett | 2spl |
želatiini | 30g |
Valmistamine
1. Lõika kõrvits kuubikuteks ning keeda koos vähese veega, kuni on võimalik neid püreestada.
2. Põhja jaoks rösti kaerahelbed pannil ning lõpupoole lisa juurde mett. Vajuta saadud segu küpsetuspaberiga vooderdatud vormi põhjale ning servadesse.
3. Esimese täidis jaoks sega omavahel püreestatud (ning jahtunud) kõrvits, kohupiima ja mesi. Sega nt väikses anumas želatiin ning umbes 5spl keevat vett kuni tükke enam pole. Järgmiseks sega sinna mõned supilusikad täidist ning seejärel sega želatiinisegu ülejäänud täidise hulka.
4. Vala täidis kaerahelbepõhjale ning pane u 1h külmkappi tarretuma.
5. Järgenevalt purusta (nt saumiksriga) kõik teise täidise koostisosad, välja arvatud želatiin. Seejärel toimi želatiiniga nagu esimese täidise puhul. 1h möödudes vala segu esimesele täidisele.
6. Kõige peale võib lisada meelepäraseid marju või riivitud šokolaadi, kuid selle retsepti puhul kasutasin purustatud piparkooke.
Autor: Jane S.