Krõbedad baklazaanirullid särtsaka tomati kodujuustu täidisega
suurem baklazaan | 1 |
munavalge | 1 |
täistera nisujahu | 50 g |
maisijahu | 20 g |
küpsetuspulbrit | 0,5 tl |
külma vett | 55 g |
maisihelbeid | 60 g |
soola | 0,5 tl |
õli | praadimiseks |
Täidis
Alma kodujuust särtsaka tomatiga | 200 g |
Valio Atleet Cheddar riivjuust | 80 g |
dipiks sobib hapukoor |
Valmistamine
viiluta baklazaanist pikkupidi õhukesed viilud, rösti need pannil (kui on olemas grillpann, siis kasuta seda), pane jahtuma.
Valmista paneeringuks tainas, sega omavahel munavalge, täistera nisujahu, maisijahu, küpsetuspulber ja vesi, vispelda koostisosad omavahel läbi. Teise kaussi/taldrikule aseta maisihelbed ja purusta need kätega väiksemateks tükkideks.
Täidise jaoks vala kodujuust korraks sõelale ja lase veidi nõrguda, minut/paar on selleks täiesti piisav. Sega omavahel kodujuust ja cheddar.
Pane pann pliidile, vala õli ja keera keskmisele kuumusele. Määri baklazaanidele juustusegu ja keera nad rulli. Kata ühtlaselt läbi taignast, ka otstesse, see on üsna tihke. Nüüd veereta rull läbi maisihelbe purust, pane kindlasti ka otsesse.
Aseta koheselt pannile, pruunista mõned minutid ühtlaselt mõlemalt poolt. Serveeri kohe, kõrvale sobib dipiks puhas hapukoor, võid peale veidi värsket purulauku hakkida. Juustune, kõrbe ja särtsakas!
Retsepti autor: Marjaana Vaher https://www.marjaanavaher.ee/