Valge šokolaadi vaht põldmarja jogurti ja granolaga

Valge šokolaadi vaht

Alma vahukoort 35% 140g
valget šokolaadi 100g

Granola

täistera kaerahelbeid 200g
Alma Eesti võid 82% 30g
vahtrasiirupit 75g
kookoshelbeid 20g
päevalilleseemneid 30g
sarapuupähkleid (kooritud) 50g

Serveerimiseks

Alma Põldmarja täispiimajogurtit

Keeda kaerahelbeid 1 minut vees. Seejärel kurna vesi täielikult ja pane kaussi. Lisa juurde või, vahtrasiirup, kookoshelbed, päevalilleseemned ja tükeldatud sarapuupähklid. Sega läbi ja pane küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile ja rösti 175 kraadises ahjus 30-45 minutit. Sega aegajalt, et kõrbema ei läheks. Kui granola on krõbedaks muutunud, siis jahuta need täielikult ja hoiusta kuni kasutamiseni purgis.


Valge šokolaadi vahuks kuumuta koor keemiseni. Tükelda šokolaad ja pane kaussi. Lisa kuum koor šokolaadile ja sega ühtlaseks massiks. Jahuta täielikult maha (+4 kraadini). Seejärel vahusta mikseriga. Magus hommikusöök serveeri nii: Kausi põhja valge šokolaadivaht, järgmisena põldmarja täispiimajogurt ja granola.
 

Head isu!

 

Retsepti autor: Kristian Neemela