Muraka šokolaadikook

Muraka toorjuustukreem

toorjuustu 400g
suhkrut 100g
Alma hapukoort 20% 200g
Alma vahukoort 35% 150ml
Alma muraka täispiimajogurtit 200g

Glasuur

piimašokolaadi 300g
kookosõli 3spl

Võta toorjuust toasooja. Vahusta omavahel hapukoor, suhkur, muraka täispiimajogurt ja viimasena lisa vahustatud vahukoor. Lisa see pehmele ja toasoojale toorjuustukreemile. Sega ühtlaseks massiks ja pane silikoon koogi- või muffinivormidesse. Külmuta täielikult. Eemalda vormist ja pane sügavkülma tagasi.
 

Seejärel valmista glasuur. Selleks sulata kastrulis kõige madalalamal temperatuuril piimašokolaad ja kookosõli. Seejärel glasuuri puutiku abil külmunud koogid glasuuri sisse ja nõruta ning pane külmkappi sulama. Kook on valmis serveerimiseks, kui selle sisetemperatuur on +4ö


Head isu!

 

Retsepti autor: Kristian Neemela