Risotto

Risotto

Risotto

Naeratus suule, varrukad üles ja põhimõtteliselt võid juba söömiseks valmistuda. See imeliselt päikeseline risotto valmib lihtsalt nii kiirelt ja maitseb kõige paremini kui teda koheselt süüa!

4 portsjonit
30 min
00 ratings

Koostisosad4 portsjonit

1 spl
1 tk
sibul
1 tk
küüslaugu küünt
pool klaasi valget veini
1 tk
puljongit
1 spl
oliiviõli
1 l
vett
100 g
200 g
riisi
¼ tl
kurkumit
2 tk
sailveilehte
3 spl

Valmistamine

  1. Keeda vesi, vala see kannu ja lisa sinna puljongikuubik, sega, et puljongikuubik korralikult ära lahustuks. Kann on hea seetõttu, et hiljem risottole puljongit lisades on seda mugav kannust teha.
  2. Tükelda sibul, küüslauk ja pruunista need õrnalt oliiviõlis, lisa sinna peale pruunistumist ka või ja kurkum.
  3. Nüüd vala peale riis ja sega. Kui riisiterad on justkui läbipaistvad/klaasjad, vala neile peale veini, sega.
  4. Nüüd hakka järkjärgult lisama puljongit. Hoia pliit madalal kuumusel, sega koguaeg. Lisa ka salvei lehed, need annavad põneva, veidi värske, kuid samas salapärase maitse.
  5. Lisa Valio suitsukana sulatatud juust ja riivitud Forte. Sega omavahel kuni juust on mõnusalt kokku sulanud ja risotto on saavutanud kreemise tekstuuri.
  6. Võta enne serveerimist välja salveilehed. Soovi korral lisa edamame värsked oad - need annavad tummisele risottole mõnusa kerge krõmpsuva lisa.
  7. Retsepti autor: Marjaana Vaher

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.