Kirsitäidisega sulajuustukook

Kirsitäidisega sulajuustukook

Kirsitäidisega sulajuustukook

Kirsitäidisega sulajuustukook

See kirsikook sulajuustutäidisega on tõeline restorani vääriline magustoit. Kui soovid oma külalisi tõeliste maitsenaudingutega üllatada, siis oled jõudnud just õige retseptini. Kuigi valmistamine võtab aega, siis lõpptulemus on seda väärt!

10 portsjonit
2 h
00 ratings

Koostisosad10 portsjonit

Karamell

100 g
150 g
300 g
suhkrut
40 g
cointreaud

Sulajuustukook

2 tk
banaani
200 g
50 g
Cointreau likööri
7 g
zelatiini
35 g
külma vett
240 g
30 g
suhkrut
5 g
vaniljesuhkrut

Kirsikreem

300 g
külmutatud kirsse
100 g
vett
50 g
suhkrut
4 g
agar-agarit

Valge šokolaadiglasuur

400 g
valget šokolaadi
4 spl
kookoseõli

Valmistamine

  1. Kõigepealt valmista karamell. Selleks karamelliseeri pannil suhkur.
  2. Teises potis kuumuta koor, lisa see vaikselt segades karamellile ning sega ühtlaseks massiks.
  3. Lisa juurde või ja cointreau liköör. Sega läbi ja lase jahtuda.
  4. Järgmisena valmista sulajuustukreem.
  5. Püreesta blenderis banaanid, sulajuust ja cointreau ühtlaseks massiks.
  6. Paisuta želatiin külma veega.
  7. Seejärel sulata see vedelaks massiks, et ühtegi tükki poleks ning lisa see banaani-sulajuustukreemi hulka.
  8. Kui banaani-sulajuustukreem on valmis siis lisa 5 spl karamellikreemi banaanikreemi hulka.
  9. Teises kausis vahusta koor suhkrutega.
  10. Sega vahustatud koor banaani-sulajuustukreemi hulka.
  11. Jaga kreem võrdselt kahte erinevasse anumasse.
  12. Täida koogivorm poole koguse kreemiga.
  13. Keskmiseks kihiks on kirsikreem.
  14. Viimase kihina lisa ülejäänud banaani-sulajuustukreem.
  15. Kirsikreemi tegemiseks kaalu kastrulisse külmutatud kirsid, vesi, suhkur ja agar-agar.
  16. Kuumuta keemiseni ja keeda neid umbes 2 minutit.
  17. Püreesta segu ja jahuta maha.
  18. Kui kirsikreem on tardunud siis pane tardunud kirsikreem uuesti blenderisse ja püreesta siidiseks massiks. Seejärel on kirsikreem valmis kasutamiseks.
  19. Valge šokolaadiglasuuri jaoks sulata vesivannil šokolaad ja kookoseõli. Sega ühtlaseks massiks ja glasuuri kook.

Leia rohkem?

Leia rohkem retsepte.